Op zaterdag 30 maart, Paaszaterdag ofwel Stille Zaterdag, heeft de Schola, gekleed als benedictijner monniken, een optreden verzorgd met oude gregoriaanse gezangen bij de koortsboom en de Sint Walrickkapel, Sint Walrickweg 5 te Overasselt.
De kapel van Sint Walrick is een ruïne van een bouwsel uit de 15e eeuw, voortkomend uit de benedictijner orde van Sint Valéry uit de zevende eeuw, die hier later een klooster heeft gevestigd. Karel de Grote vond hier in het jaar 777 genezing door bemiddeling van de heilige Willibrord. De betekenis van deze plek en de nabije koortsboom is de laatste honderd jaar sterk toegenomen. Mensen hangen aan de takken van deze boom lapjes op, afkomstig van de kleding van ernstig zieken, vanuit hun hoop op genezing.
Ook tijdens de gezangen van de Schola zijn twee lapjes aan de koortsboom opgehangen.
Het bijwonen van het gregoriaanse buitengebeuren was te combineren met een wandeling door het land van de Hoemannen:
Onder begeleiding van een erfgoedgids werd gewandeld door het vennengebied bij Overasselt. Het is hier dat de eeuwenoude sage van Walrick en de Hoemannen zich afspeelde, met als middelpunt de koortsboom en de Walrickkapel.
De wandeling startte om 8.30 met koffie en thee bij restaurant Sint Walrick en had een lengte van ongeveer acht kilometer. Naast de bijzondere natuur van de vennen, passeerde de rijke geschiedenis van het gebied de revue, met prehistorische grafheuvels, een Romeinse villa, het waterbeheer in vroegere tijden en de kloosterboerderijen. Natuurlijk ontbreken Walrick en de Hoemannen niet.
De wandeling werd georganiseerd door Nederasselt Gezond in samenwerking met het Erfgoedplatform gemeente Heumen.